Opinion

Ta tag i nano-frågan, ministern!

Norbert Andersson, bilreporter. Foto: Jörgen Appelgren

Nanopartiklar som tillsatser i mat och dryck. Det låter varken hälsosamt eller särskilt nödvändigt. Men de förekommer redan i kosttillskott och sportdrycker. Framöver kommer tillsatserna säkert att dyka upp i vanlig mat.

Publicerad

Kunskapen om vad nanopartiklar gör när de väl kommer in i kroppen är inte särskild stor. Det finns starka misstankar om att partiklarna kan ta sig in i celler eller ställa till skada i hjärnan. Läs mer i reportaget

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här