Populärteknik Silver håller mjölken färsk Silverpartiklarna som tar dör på bakerierna är inbäddade i mjölkflaskorna av plast. Foto: Agrindus Med silverpartiklar inbäddade i plastflaskor kan mjölkens hållbarhetstid fördubblas. Jan Melin Publicerad 7 aug 2015 kl 11.20 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Det brasilianska företaget Agrindus har utvecklat en teknik där hållbarheten för pastöriserad mjölk kan ökas från sju till 15 dagar, skriver brittiska Packaging News. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ populärteknik mjölk livsmedelsteknik nyheter
TECH Elon Musk växlar upp juridiska tvisten med Open AI och Microsoft Serieentreprenören hävdar att bolagen har samarbetat för att få bort konkurrensen i ett försök att dominera utvecklingen inom AI och har nu uppdaterat en stämningsansökan.
TECH Slår tillbaka efter stoppet: Våra digitala id-kort är säkra Digitalt id döms ut av både Systembolaget och ICA. Men enligt Bank-id, är metoden säker – problemet är hur den används i butikerna.