Populärteknik Glatt besked för bantande chokladälskare Med en ny tillverkningsmetod kan chokladens fetthalt sänkas med 20 procent. Foto: All Over Press Med en elektrisk metod kan fetthalten minskas i choklad. Jan Melin Publicerad 21 jun 2016 kl 12.58 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Choklad kan innehålla över 50 procent fett. Ett skäl är att den smälta chokladen vid tillverkningen då blir tillräckligt lättflytande för att inte slamma igen rören där chokladmassan flyter fram. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ populärteknik livsmedelsteknik choklad nyheter
TECH Elon Musk växlar upp juridiska tvisten med Open AI och Microsoft Serieentreprenören hävdar att bolagen har samarbetat för att få bort konkurrensen i ett försök att dominera utvecklingen inom AI och har nu uppdaterat en stämningsansökan.
TECH Slår tillbaka efter stoppet: Våra digitala id-kort är säkra Digitalt id döms ut av både Systembolaget och ICA. Men enligt Bank-id, är metoden säker – problemet är hur den används i butikerna.