Innovation

Deras metod öppnar för skräddarsytt odlat kött

Tekniken gör det möjligt att skräddarsy fetthalt samt hur fettet ligger insprängt i muskelvävnad. På så sätt kan det imitera olika typer av styckdelar. Foto: Maggie Osterberg

Ett kanadensiskt universitet har anpassat teknik avsedd för mänskliga transplantationer. Resultatet är ett slaktfritt kött med autentisk smak och konsistens.

Publicerad

Mosa Meat i Nederländerna var först med att presentera en hamburgare av kött som odlats fram i bioreaktorer. Man ska kanske inte kalla det för konkurrens, men nu har MCMaster University i Ontario odlat sitt eget kött. De kanadensiska forskarna ser det som mer sannolikt att deras resultat kan omvandlas till en framgångsrik konsumentprodukt än alla andra slaktfria alternativ

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här