INNOVATION

Ny studie: Så ska labbodlat kött bli godare

Forskare vill göra odlat kött godare.

Forskare från Sydkorea jobbar för att göra odlat kött godare. I en ny studie har de försökt skapa odlat kött som ändrar smak när det tillagas, för att imitera processen i konventionellt kött.

Publicerad

Odlat kött spås kunna bli ett mer hållbart alternativ för framtida köttkonsumtion. Flera forskare och företag har arbetat för att ta fram laddodlat kött som efterliknar de produkter som går att köpa i mataffärerna i dag.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här