Wera

Vem är Wera? Lanseringsevent på Google den 7 november 2024!

Var med och forma ett nätverk som vill stärka och inspirera kvinnliga ingenjörer – välkommen till Weras första event.

Var med och forma ett nätverk som vill stärka och inspirera kvinnliga ingenjörer – välkommen till Weras första event. På Googles kontor i Stockholm öppnas dörrarna för en kväll fylld av diskussioner, nätverkande och inspiration, med fokus på hur vi kan öka kvinnors inflytande inom teknikbranschen.

Wera riktar sig till kvinnor och icke-binära som vill göra skillnad inom teknik, hållbarhet och ledarskap. Genom att delta på eventet får du vara med och forma detta moderna och dynamiska nätverk. Här kan du träffa likasinnade, utbyta idéer och skapa värdefulla kontakter. Mat och dryck kommer att finnas på plats – det enda som saknas är du.

Kvällens tema: Representation och ledarskap

Weras syfte är att fler kvinnor ska nå sin fulla potential i arbetslivet och att fler ska ta ledande roller inom tekniken. Varför? För att världen står inför stora utmaningar som kräver en mångfald av perspektiv och erfarenheter för att lösas. Genom ökad representation av kvinnor kan tekniksektorn bidra till med hållbara och innovativa lösningar.

Eventets program kommer att lyfta frågor som:

  • Hur kan vi möjliggöra att fler kvinnor får ledande positioner inom tekniksektorn?
  • Vilken roll spelar moderna nätverk i både professionell och personlig utveckling?
  • Hur kan vi inspirera fler unga tjejer att bli ingenjörer?

Kvällens talare: Hengameh Rezaei från Google

En av kvällens höjdpunkter är Hengameh Rezaei från Google, som kommer att tala om vikten av inkluderande teknik och de utmaningar hon stött på i sin karriär. Hennes erfarenhet från att arbeta inom ett av världens största techföretag kommer att ge värdefulla insikter för alla som strävar efter att utveckla branschen.

En blinkning till Sveriges första kvinnliga ingenjör

Visste du att Vera Sandberg var Sveriges första kvinnliga ingenjör? Därför har nätverket fått namnet Wera – en hyllning till Vera och alla kvinnor som vill förändra världen genom ingenjörskonsten. Weras uppdrag är att skapa möjligheter för fler kvinnor att ta plats i tekniksektorn.

Delta den 7 november och var med från starten av ett nätverk som kan förändra framtiden – både för dig och för teknikbranschen. Anmälan öppnar den 7 oktober, skriv upp det i kalendern.


Anmäl dig här