TECH

Disney Plus är bolagets digitala strömningstjänst.

Disney Plus ryter ifrån – slår ner på kontodelning

Har brorsan fått lösenordet till ditt Disney Plus-konto? Då är det dags att öppna plånboken om han ska få fortsätta titta.

Så kallad kontodelning kostar strömningsbolagen stora summor varje år – enligt DI kan det röra sig om ett inkomstbortfall på nära 1 miljard kronor bara i Sverige

Disney Plus inför nya restriktioner

Netflix har redan gjort det – och nu har även Disney bestämt sig för att gå på offensiven mot personer som lånar inloggningsuppgifter till bolagets strömningstjänst. För att stoppa det införs ett nytt system som innebär att Disney Plus-kontot enbart ska få användas av personer som är knutna till kontoinnehavarens hushåll. 

Låter det vagt? Enligt Disneys definition handlar det om ett visst antal enheter som är kopplade till ”ditt primära personliga boende som används av de personer som bor där”. 

Så mycket kostar extraanvändare på kontot

Disneys färska restriktioner kommer dock inte att innebära ett totalförbud mot att låta personer utanför hemmet logga in på tjänsten. 

Men för att kunna lägga till en släkting eller vän bland användarna, måste den som har abonnemanget betala en extraavgift. Den ligger på 49 per månad för de som har ett reklamabonnemang hos Disney Plus, och 59 kronor för standard- och premiumkonton.

Då införs Disney Plus nya kontoregler

Disneys nya kontobegränsningar innebär också förändringar för betalande användare som är vana att använda tjänsten utanför hemmets fyra väggar. Den som loggar in på annan plats kommer att mötas av en dialogruta på skärmen. Där får användaren svara på om hen befinner sig på resande fot – eller om den geografiska platsen för ens hushåll ska uppdateras. 

För att kunna låsa upp kontot igen krävs en engångskod som mejlas ut till kontoinnehavaren. 

De nya kontobegräsningarna hos Disney Plus ska införas i bland annat USA, Europa och Asien-Stillahavsregionen i slutet av september.