ANNONS FRÅN NORDTEC

Utökad kalibrering smörjer svensk industri

Nordtec fördjupar samarbetet med Testo Industrial Services. Det ger fler industriföretag möjlighet till fältkalibrering av mätutrustning och effektivare drift.

Publicerad Senast uppdaterad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Nordtec erbjuder avancerade fjärrövervakningssystem, ett stort utbud av mätinstrument och dataloggrar samt ackrediterad labb- och fältkalibrering av mätutrustning. På senare tid har mätteknikföretaget successivt utökat och vässat erbjudandet av kalibreringstjänster. Det egna laboratoriet har uppgraderats med flera kalibreringsstationer och Nordtec har även öppnat ett kontor i Uppsala för att vara närmare kalibreringskunder i expansiva Mälardalen.

Fakta

Kort om Nordtec

Mätteknikföretag som har funnits sedan 1976. Erbjuder mätsystem och mätinstrument samt utför labb- och fältkalibrering, mappning och validering. Har även service av mätutrustning och arrangerar kurser inom mätteknik. Är svensk huvudleverantör av mätlösningar från den ledande tillverkaren Testo.

300 metoder och 50 mätstorheter

Nordtec utför ackrediterad kalibrering av temperatur, fukt, olika tryck samt lufthastighet och luftflöden i det egna labbet och på plats hos kunder (fältkalibreringen omfattar dock inte luftmätningar). I samarbete med det ledande kalibreringsföretaget Testo Industrial Services (TIS) har Nordtec tillgång till ytterligare 300 metoder för kalibrering av uppemot 50 mätstorheter.

Genom ett utvecklat samarbete med TIS* stärker Nordtec ytterligare sin position som en komplett partner inom kalibrering för alla mätstorheter, applikationer och branscher. Det är något som kommer att gynna många industriföretag runt om i Sverige. Allt fler av dem kommer framöver att kunna få hjälp med kalibrering av mätutrustning – utan att behöva ta den ur drift.

”Så få störningar som möjligt för oss”

Så är det redan för FUCHS Lubricants Sweden AB. I en toppmodern anläggning i Västerhaninge producerar företaget årligen 38 000 ton smörjmedel till kunder inom bland annat fordons-, tillverknings- och livsmedelsindustrin runt om i Norden. Noggrann temperaturmätning är A och O, både på laboratoriet och inom tillverkningen. Därför kalibreras ett 50-tal givare varje år av Nordtec. All mätutrustning kalibreras på plats hos FUCHS.

– Det faktum att vi inte behöver montera ned och skicka i väg våra givare sparar en massa tid för oss, konstaterar Karin Lagerstedt som är chef för teknikavdelningen.

Hon uppskattar också att Nordtec anpassar sitt arbete utifrån när det är optimalt att kalibrera givare i olika delar av anläggningen.

– De är flexibla och utför alltid kalibreringarna utan att det påverkar tillverkningen av smörjmedel. Det blir helt enkelt så få störningar som möjligt för oss.

Utökat samarbete gör Nordtec redo för större kalibreringsjobb.