ANNONS FRÅN NY TEKNIK EDUCATION

Kompetensbehov inom fjärrvärme och AI i energibranschen får sin lösning

Steve Brdarski, Charlotte Mattfolk, Christian Helgesson och Kristian Öhrn.

AI påverkar energibranschen på många sätt och ställer nya krav på företag och medarbetare att utveckla nya kunskaper och färdigheter. För att möta detta behov har Ny Teknik Education, i samarbete med Energiföretagen, lanserat två aktuella utbildningar: Diplomerad Projektledare Fjärrvärme och Tillämpad AI för Energibranschen.

Publicerad Senast uppdaterad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

AI har en enorm potential inom energibranschen, med möjligheter att automatisera processer, förbättra kundupplevelser, effektivisera beslutsfattande och öka produktiviteten.

– Denna kurs är skräddarsydd för att ge dig insikter i hur AI kan transformera energibranschen, identifiera risker och möjligheter, och hur du kan utnyttja teknologin för att utveckla din företagsstrategi, säger grundare av IAMAI och kursläraren Charlotte Mattfolk.

Med den pågående utvecklingen i energibranschen ökar också behovet av innovation inom fjärrvärme och– kylprojekt. Projektledare får då en nyckelroll i att implementera dessa lösningar. 

– Kompetens inom fjärrvärme och kyla kommer att bli alltmer avgörande i framtiden, tillsammans med kunskap om smarta nät, energieffektivitet, digitalisering och integration av förnybara energikällor. För att möta dessa krav och leda utvecklingen mot hållbara energilösningar betonar kursläraren Steve Brdarski vikten av projektledare med djup teknisk insikt och expertis.

Det är just detta växande behov som driver branschen att stärka sina kompetenser. Christian Helgesson, vd på Ny Teknik Education, kommenterar:

– Det är roligt att se hur energibranschen visar ett växande intresse för att stärka sina kompetenser inom både projektledning för fjärrvärme och inom AI-området. Vi ser fram emot att tillsammans med Energiföretagen möta branschens kompetensutvecklingsbehov med skräddarsydda utbildningar för branschens aktörer.

I denna anda av innovation och kompetensutveckling tillägger Kristian Öhrn, Affärsutvecklare på Energiföretagen:
– Ett spännande och viktigt samarbete. I en tid där förändringstakten ständigt ökar, är det av vikt att vi skapar partnerskap för att optimalt stödja våra medlemmar med den kompetensutveckling de behöver. Genom vårt samarbete med Ny Teknik Education kan vi nu bredda vårt utbud, särskilt inom teknikutbildningar. Vi är så glada att tillsammans lansera två nya utbildningar under hösten.

Kurserna är nu tillgängliga för anmälan och förväntas fyllas snabbt med tanke på den höga efterfrågan.

Vill du veta mer om våra nya kurser? Läs mer här: Diplomerad Projektledare Fjärrvärme och Tillämpad AI för Energibranschen