SAMHÄLLE

WHO klassar aspartam som ”möjlig cancerogen” 

Läsk som hälls upp i glas.
WHO har släppt en ny studie om sötningsmedlet aspartam.

Sötningsmedlet aspartam, som bland annat används i lightläsk och tuggummi, klassas som "möjligen cancerframkallande" för människor, efter en ny studie från Världshälsoorganisationen WHO. Det leder dock inte till någon ändring av råden till konsumenterna.

Publicerad

WHO:s organ för cancerforskning, IARC, har i en studie granskat hälsoeffekterna av sötningsmedlet aspartam och klassar det nu som "möjligen cancerframkallande" för människor, enligt ett pressmeddelande.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här