Populärteknik Perfekta sättet att poppa popcorn avslöjat Poppa popcorn bör göras vid 180 grader celsius om man får tro forskarna. Foto: TT Franska forskare har listat ut den exakta temperaturen då majskornet brister och blir popcorn. Frida Sjödin Publicerad 12 feb 2015 kl 10.30 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Vad de franska forskarna upptäckte var att majskornets yttre skal öppnade sig vid 180 grader celsius. Oberoende av kornets storlek och form, skriver BBC. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ poppa popcorn nyheter populärteknik
ENERGI ”Vi kan konkurrera med asiater – det tar bara lite längre tid” Northvolts öde ligger i händerna på en domstol i Texas. Men bolagets framtid avgörs även i Skellefteå. • Bara en lina i dag som producerar produkter.
ELBILAR Hyundai återkallar 145 000 elbilar – förlust i drivkraft Problem med laddningskontroller kan leda till drivkraftsförlust i flera elbilsmodeller från Hyundai.