NYTT FRÅN NY TEKNIK

Ny Tekniks sajt får en makeover – förbättrad läsbarhet i fokus

Ny Teknik lanserar nu en uppdaterad mer användarvänlig design på nyteknik.se med fokus på förbättrad läsbarhet. Den nya layouten är framtagen för att ge dig en ännu bättre upplevelse när du tar del av vårt innehåll.

Det händer grejer på Ny Teknik. För snart två år sedan bytte vi till en modern publiceringsplattform. Tidigare i år lanserade vi en vass nyhetsapp. Den har idag tusentals dagliga användare, vilket vi är stolta över. Har du inte laddat ned den än så gör det

Nu uppdaterar vi designen på sajten. 

Är du van besökare av nyteknik.se noterar du säkert att sajten ser lite annorlunda ut. Bättre och tydligare.

Under våren genomförde vi ett designprojekt där målet var att öka läsbarhet. Utöver det vill vi också hitta tillbaka till Ny Tekniks rötter och låter nu sajten gå mer i blått precis som pappersupplagan.

Återkoppling från er läsare sedan bytet av CMS har varit att läsbarheten i artiklar har varit dålig. Typsnittet vi använde tidigare var tunt. Nu är det borta. Istället har vi nu ett rejält typsnitt som är bekvämare för ögat och lättare att läsa.

Som vanligt när förändringar av det här slaget genomförs kan det ta ett par dagar innan formen sätts helt. Så vi hoppas att du som läsare kan ha överseende med det.

Vi hoppas att du är nöjd med våra förändringar. Och att upplevelsen av nyteknik.se blir bättre. Och som vanligt, om du ser något som ser fel ut, eller inte fungerar som det ska kontakta gärna viktor.krylmark@nyteknik.se.