NYTT FRÅN NY TEKNIK

Ny Teknik nomineras till Tidskriftspriset 2024.

Ny Teknik kan få tidskriftspris för stöd till Ukrainas återuppbyggnad

Ny Teknik nomineras till Tidskriftspriset 2024 för att tidningen tagit initiativ till den svenska paviljongen på Rebuild Ukraine.

Publicerad Senast uppdaterad

FAKTA

Tidskriftspriset

Tidskriftspriset delas ut i tolv kategorier. Ny Teknik är nominerad i klassen Årets Grepp som handlar om publicistik eller affärsutveckling som är innovativ och tydligt sticker ut i mängden. Övriga nominerade i klassen är tidningen Chef samt Kommunalarbetaren.

I juryn ingår:

Anna Careborg, nyhets- och sportdirektör SVT (ordf.)
Anna Holmquist, vd och grundare Gazzine
Jack Werner, frilansjournalist och författare

Vinnarna avslöjas på Tidskriftsgalan den 23 oktober.

Förra året nominerades Ny Tekniks podcast Intergalaktiskt till Tidskriftspriset. Nu är det dags för nästa nominering.

Idén föddes för knappt två år sedan när Rebuild Ukraine i Warszawa slog upp dörrarna och direkt blev världens största mötesplats för alla som vill bidra till Ukrainas återuppbyggnad. Över 500 företag från hela Europa deltog i premiären – men inget från Sverige.

Det blev den tändande gnistan som gjorde att Ny Teknik och hållbarhetsbyrån Forever Sustainable bestämde sig för att väcka den slumrande svenska industrin.

– Svenska ingenjörer är experter på grön teknik, fossilfri energi, rent vatten, smart infrastruktur och hållbart byggande. Klart att de ska vara med och bygga framtidens Ukraina, säger Thomas Peterssohn, vd och chefredaktör för Ny Teknik.

Projektteamet från Ny Teknik och Forever byggde webbplats, publicerade artiklar, arrangerade seminarier, träffade opinionsbildare, köpte mässytor, designade montrar och sålde resor.

Vi jobbar nu med nästa Rebuild Ukraine och alla som vill stötta Ukraina är välkomna att höra av sig.

Thomas Peterssohn

Och företagen vaknade. På Rebuild Ukraine i november ifjol fanns över 40 svenska företag på plats.

– Det stora svenska deltagandet i företagsmässan är mycket glädjande och visar tydligt på det stora engagemang för Ukraina som finns bland svenska företag, sade dåvarande utrikeshandelsminister Johan Forssell, när han invigde den svenska paviljongen.

”Tog saken i egna händer”

Sveriges Tidskrifters jury sammanfattar projektet i sin motivering:

”Företag från hela Europa samlades, men inga svenska. Ny Teknik tog saken i egna händer, skapade förutsättningar och lät läsarna följa med när Sverige klev in i den största europeiska återuppbyggnaden sedan andra världskriget.”

Thomas Peterssohn, chefredaktör och vd för Ny Teknik.

Ny Tekniks vd och chefredaktör Thomas Peterssohn är glad över nomineringen.

– Det är roligt att tidskriftsbranschen uppmärksammar vår satsning. Men framför allt viktig att hålla frågan levande. Ukraina behöver mer support från näringslivet i Sverige. Vi jobbar nu med nästa Rebuild Ukraine och alla som vill stötta Ukraina är välkomna att höra av sig.

Nästa mässa äger rum i Warszawa den 13-14 november i år . Den fokuserar på energi och bygg, men även finansieringsfrågor. Precis som tidigare arrangerar Ny Teknik och Forever Sustainable den svenska paviljongen.

FAKTA

Boka plats här

På Ny Tekniks samlingssida om Rebuild Ukraine samlar vi artiklar om affärer i Ukraina och svenska paviljongen.

Ny Teknik har också en bokningssida där du kan säkra en plats för ditt företag på Rebuild Ukraine den 13-14 november.

Om du vill veta mer kan du kontakta Peter Davidson, projektledare för den svenska paviljongen på Rebuild Ukraine.
Mobil: 073-708 1501
E-post: peter.davidson@foreversstainable.se