Innovation Svenska satsningen: Färs på maskar och syrsor Företaget Hakuna Mat vill ta fram en färs på syrsor och mjölmask som ska kunna ersätta kött. Men än är det inte tillåtet att sälja livsmedel baserade på insekter. Linda Nohrstedt Publicerad 2 maj 2016 kl 10.59 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Hakuna Mat är ett av flera företag och organisationer som har fått bidrag från Vinnova för att utveckla matvaror från klimatsmart protein. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ innovation nyheter mat insekter
ENERGI Miljardnota för danskarna: El från vind och sol pressar elnätet Danskarna betalar i dag hela notan för att balansera den varierande elproduktionen från vindkraftverk och solceller. Men det kan snart förändras: en del av kostnaden kan läggas över på bolag som Ørsted och Vattenfall.
FORDON PG Gyllenhammar är död – ”Oerhört viktig för Volvo Cars” Den legendariske AB Volvo-vd:n Pehr G Gyllenhammar, av många kallad PG, är död. Han blev 89 år.