Innovation Snart kan du äta blommig korv – på riktigt I framtiden kanske det finns korv, pasta och glass gjorda av lupiner i butikerna. Nam-nam som mat i framtiden, tycker forskarna. Foto: Wikimedia Commons Korv gjord på lupin, färs från maskar och ädelost tillverkad av bönor. Femton projekt som ska ta fram nya matvaror från klimatsmart protein får pengar från Vinnova. Linda Nohrstedt Publicerad 29 apr 2016 kl 13.31 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Vinnova vill bidra till att innovativ och hälsosam mat utvecklas som ett alternativ till konventionell köttproduktion. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ innovation nyheter mat insekter
ENERGI Miljardnota för danskarna: El från vind och sol pressar elnätet Danskarna betalar i dag hela notan för att balansera den varierande elproduktionen från vindkraftverk och solceller. Men det kan snart förändras: en del av kostnaden kan läggas över på bolag som Ørsted och Vattenfall.
FORDON PG Gyllenhammar är död – ”Oerhört viktig för Volvo Cars” Den legendariske AB Volvo-vd:n Pehr G Gyllenhammar, av många kallad PG, är död. Han blev 89 år.