Innovation Recept på nyttigare sallad - lysdioder Redan efter 43 timmar i UVB-ljus var de växande salladsbladen märkbart rödare – och därmed rikare på antioxidanter. Foto: Colourbox Amerikanska jordbruksdepartementet har ett recept som ger mer antioxidanter i salladen: Ultravioletta lysdioder. Charlotta von Schultz Publicerad 28 maj 2009 kl 13.02 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons När solens ultravioletta strålar träffar salladsblad så bildas kraftfulla antioxidanter. Ämnena, som egentligen skapas för att skydda salladen, gör den även nyttigare att äta för människan. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ nyheter innovation lysdioder ultravioletta strålar
ELBILAR Hyundai återkallar 145 000 elbilar – förlust i drivkraft Problem med laddningskontroller kan leda till drivkraftsförlust i flera elbilsmodeller från Hyundai.
DEBATT ”Var är alla svenska startups som utvecklar försvarsteknik?” DEBATT. Det är dags för en bred efterlysning av försvarstekniska startups, skriver Christian Berggren och Solmaz Filiz Karabag, Linköpings universitet.