Innovation Mörk choklad – rena medicinen Foto: Colourbox Att en bit mörk choklad skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar har visats i flera studier. Nu har forskare i Linköping tagit reda på varför. Marie Alpman Publicerad 11 nov 2010 kl 12.23 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Forskargruppen lät 16 friska försökspersoner äta 75 gram mörk, sockerfri choklad med en kakaohalt på 72 procent. Sedan analyserades aktiviteten av enzymet ACE som bidrar till att höja blodtrycket. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ nyheter enzym choklad innovation
ELBILAR Hyundai återkallar 145 000 elbilar – förlust i drivkraft Problem med laddningskontroller kan leda till drivkraftsförlust i flera elbilsmodeller från Hyundai.
DEBATT ”Var är alla svenska startups som utvecklar försvarsteknik?” DEBATT. Det är dags för en bred efterlysning av försvarstekniska startups, skriver Christian Berggren och Solmaz Filiz Karabag, Linköpings universitet.