Populärteknik

Mannen som åt sig igenom världen

KAIANDERS. Upplysningsfilosofen och akademiledamoten Bengt Bergius fick den bisarra idén att smaka sig igenom all världens flora och fauna. Nu har hans ”Tal om läckerheter” från 1780 getts ut i sin helhet.

Publicerad

Sjuttonhundratalet var inte bara tiden då champagnen uppfanns, det var även upplysningens tid, där förnuftet och vetenskapen äntligen skulle triumfera över religion och vidskeplighet. Världen kunde och skulle förklaras i alla sina delar. Kunskap skulle inhämtas från världens alla hörn och bli en bas för samhällsutvecklingen.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här