Innovation Light-produkter ökar risk för diabetes Forskare menar att ökad risk för sjukdom beror på att de syntetiska sötningsmedlen förändrar bakteriefloran i magtarmkanalen. Foto: Colourbox Syntetiska sötningsmedel ökar risken för att utveckla glukosintolerans och få diabetes, konstaterar israeliska forskare. Ulla Karlsson-Ottosson Publicerad torsdag 18. september 2014 - 13:36 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Drygt 350 miljoner människor i världen lider av diabetes, och siffran skenar. Prognosen för år 2030 är 550 miljoner. Cirka 90 procent av dem har diabetes typ två, som i sin tur har en koppling till övervikt. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ nyheter diabetes innovation sötningsmedel
TECH Tillslag mot flera Netflix-kontor – misstankar om penningtvätt Den franska åklagarmyndigheten har genomsökt Netflix kontor i Frankrike. Franska och nederländska utredare har även gjort tillslag mot strömningsjättens kontor i Amsterdam.
TECH Luftrenare från Ozoneair stoppas – kan ge elchocker Elsäkerhetsverket stoppar en luftrenare från Luleåföretaget Ozoneair. Modellen Clean Go 30 har för hög koncentration av ozon och tekniska brister med risk för elchock, heter det från Elsäkerhetsverket.
ELBILAR Hyundai visar vätgasbil med 650 km räckvidd och efterlängtad finess Under 2025 ska Hyundai lansera en ny version av vätgasbilen Nexo. Nu har tillverkaren visat hur ersättaren ska se ut samt avslöjar att räckvidden blir på 650 km.