Innovation Koldioxid från atmosfären gör nytta i öltillverkning Forskaren Aaron Thornton vid australiensiska Csiro ser infångad koldioxid som en möjlig komponent i framtidens öltillverkning. Foto: Csiro I dagsläget kräver Airthena-processen ungefär 2kWh per kilo koldioxid. Foto: Csiro Det finns ett sätt att göra något bra för klimatet som också kan vara till nytta för bryggerier, menar australiensiska forskningsinstitutet Csiro: infångning av koldioxid. Ania Obminska Publicerad 14 feb 2020 kl 16.45 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ nyheter koldioxid innovation co2-utsläpp
KARRIÄR Ingenjören blev lärare: ”Har gett upp sju års löneutveckling” Carl Jansson bort ingenjörskarriären mot ett snabbspår för att bli lärare. ”Jag känner att jag gör mer samhällsnytta här.”
ELBILAR Snygg uppgradering – men avgörande punkt är ”för dålig” Santa Fé PHEV är sjusitsaren som erbjuder många fina kvaliteter till ett rimligt pris. Men hur har Hyundai tänkt med den kanske viktigaste funktionen?