Innovation Koka äggen logaritmiskt för perfekt konsistens Foto: Diagram: Jonas Askergren Hur kokar man det perfekta ägget? Det redde Ny Teknik ut redan 1975 med hjälp av en logaritmisk skala och en engagerad arkitekt. Torill Kornfeldt Publicerad 24 mar 2016 kl 15.56 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Det var inför påsken 1975 som Ny Tekniks läsare fick en gedigen dragning i konsten att koka ägg till önskad konsistens. Arkitekten Haqvin Carlheim-Gyllensköld ritade för tidningens räkning upp ett ytterst användbart logaritmiskt diagram. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ nyheter innovation ägg
elbilar Biltillverkaren visar upp pilotfabrik – solid state-batterier ska dubbla räckvidd Batterier med fastfaselektrolyt kommer att ge Hondas elbilar dubbel räckvidd mot slutet av detta årtionde, hoppas den japanska biltillverkaren som nu visar upp sin pilotfabrik.
ENERGI ”Vi kan konkurrera med asiater – det tar bara lite längre tid” Northvolts öde ligger i händerna på en domstol i Texas. Men bolagets framtid avgörs även i Skellefteå. • Bara en lina i dag som producerar produkter.