Innovation Koka äggen logaritmiskt för perfekt konsistens Foto: Diagram: Jonas Askergren Hur kokar man det perfekta ägget? Det redde Ny Teknik ut redan 1975 med hjälp av en logaritmisk skala och en engagerad arkitekt. Torill Kornfeldt Publicerad torsdag 24. mars 2016 - 15:56 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Det var inför påsken 1975 som Ny Tekniks läsare fick en gedigen dragning i konsten att koka ägg till önskad konsistens. Arkitekten Haqvin Carlheim-Gyllensköld ritade för tidningens räkning upp ett ytterst användbart logaritmiskt diagram. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ nyheter innovation ägg
FORDON Drömmen om Hyperloop lever – slog nytt rekord i Schweiz Vid en teknisk högskola i Schweiz finns en modell av en Hyperloop i skalan 1:12. Nyligen slogs ett rekord när en kapsel färdades 11,8 km runt en cirkulär bana.
ANNONS Säkrare och effektivare arbetssätt med digital tillståndsprocess hos SCA Massa Östrand Högre säkerhet, effektivare hantering av heta arbeten. För sulfatmassabruket SCA Massa Östrand är fördelarna med Brandskyddsföreningens verktyg Heta Arbeten® PREMIUM många. ”PREMIUM stöttar och förenklar vår verksamhet. Verktyget gör det lätt att göra rätt”, säger Rickard Larsson, brandskyddsspecialist på bruket.
ELBILAR Sena till festen – här är Suzukis första elbil Den japanska biltillverkaren har nu presenterat sin första elbil, E Vitara – som även ska säljas av Toyota.