Samhälle

Här är maten som hamnar i soptunnorna

Enligt etnologen och matforskaren Richard Tellström är det oftast billigare livsmedel, som ris och pasta, som riskerar att hamna i soptunnan. Foto: TT

De flesta svenskarna tar tillvara på sina matrester efter middagen. Runt hälften väljer också att ta med sig matlåda till jobbet flera gånger i veckan, enligt en rapport.

Publicerad

Drygt åtta av tio använder sina matrester till lunchlådor eller sparar dem till en ny middag, det framgår i kommunikationsbyrån Food and friends årliga rapport om svenskars matvanor. Bara en procent uppger att de slänger resterna.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här