Innovation

Grönt ljus för labbkött i USA – snart på grillen?

Kött som odlats fram från celler tillreds av en israelisk kock. Nu har ett Kalifornienbaserat företag fått grönt ljus från amerikanska myndigheter. Arkivbild. Foto: Tsafrir Abayov/AP/TT

En rejäl köttbit på grillen, dock framställd på syntetisk väg i ett laboratorium. Det kan vara på väg att bli verklighet i USA där företaget Upside Foods nu fått grönt ljus från myndigheter.

Publicerad

Kött som odlats fram från celler ses av många som ett sätt att delvis försöka lösa klimatfrågan. I exempelvis Singapore har ett företag haft godkännande sedan två år tillbaka och nu har ett Kalifornienbaserat bolag, Upside Foods, tagit ett steg i samma riktning.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här