Första bioplasten som tål livsmedel

Plastfolien är biologiskt nedbrytbar men skyddar ändå osten, ruccolan och kakorna från lukt och fukt. Foto: Fraunhofer ISC

Den första biologiskt nedbrytbara plast som kan användas till livsmedel lånar teknik från kräftskal, och presenteras den kommande helgen.

Publicerad

Biologiskt nedbrytbar plast har inte kunnat tävla med fossilbaserad plast när det handlar om förpackningsmaterial för livsmedel. Samtidigt tar det mycket lång tid för plast som används i vår livsmedelshantering att brytas ned när den hamnar i naturen - en plastpåse 400 år, en plastflaska 450 år och ett fiskenät av nylon 600 år.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här