Digitalisering

Electrolux: Så ska du förvara grönsakerna i kylen

Jan Brockmann, teknikchef på Electrolux, ser att vitvarubranschen står inför ett stort tekniskt genombrott inom några år. Foto: Michael Melanson

All mat måste inte förvaras i mörker. Med ljuset på i kylen går det att öka näringsinnehållet i vissa grönsaker. Det visar ny forskning på Electrolux.

Publicerad

Urban Wählby är forskare på Electrolux med bevaringsteknik som specialitet. Han jobbar inte bara med att bevara maten längre, utan försöker också hitta lösningar som förbättrar den. Det har funnits led-lampor i kylskåp i många år. Men belysningen har släckts när dörren stängts.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här