Innovation De odlar världens minsta köttbullar Forskaren Patric Wallin och professor Julie Gold övervakar de framväxande köttcellerna i mikroskop. Just nu används celler från en mus, men i framtiden ska aptitligare djur användas. Foto: Sören Håkanlind I en glasbehållare på Chalmers simmar mycket små köttbullar runt i en rödaktig vätska. För varje dag som går blir de lite större. Ny Teknik har besökt Sveriges enda bioreaktor för att odla kött. Charlotta von Schultz Publicerad 18 maj 2010 kl 23.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Konsumtionen av kött ökar kraftigt. Samtidigt pekas köttindustrin ut som en stor klimatbov. En lösning på dilemmat kan vara att odla kött i labb. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ chalmers nyheter innovation in-vitro-kött
FORDON PG Gyllenhammar är död – ”Oerhört viktig för Volvo Cars” Den legendariske AB Volvo-vd:n Pehr G Gyllenhammar, av många kallad PG, är död. Han blev 89 år.
INDUSTRI Northvolt ansöker om rekonstruktion i USA – Scania bidrar med finansiering Batteritillverkaren Northvolt ansöker om rekonstruktion i USA, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Syftet är att säkra finansiering genom så kallad Chapter 11-process i USA.