Innovation De odlar världens minsta köttbullar Forskaren Patric Wallin och professor Julie Gold övervakar de framväxande köttcellerna i mikroskop. Just nu används celler från en mus, men i framtiden ska aptitligare djur användas. Foto: Sören Håkanlind I en glasbehållare på Chalmers simmar mycket små köttbullar runt i en rödaktig vätska. För varje dag som går blir de lite större. Ny Teknik har besökt Sveriges enda bioreaktor för att odla kött. Charlotta von Schultz Publicerad 18 maj 2010 kl 23.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ chalmers nyheter innovation in-vitro-kött
KARRIÄR Om populära utbildningen: ”Det är olyckligt att det blivit så” Efter en facklig varning om industriell ekonomis dominans bland toppstudenter får nu tre av de stora lärosätena ge sin bild.
ELBILAR ”Har man en miljon i bilbudget är den ett givet alternativ” En återvändande veteran som hoppas återerövra Europa med elbilar. Ny Teknik provkör Cadillac Lyriq.