Premium Då når det odlade köttet din tallrik Kött framställt helt utan slakt ska snart finnas på marknaden, lovar flera företag. Men tekniken är fortfarande svår, dyr och resurskrävande. Kan det odlade köttet verkligen bli den räddare i nöden som många hoppas på? Ania Obminska Publicerad 30 maj 2019 kl 06.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Logga in här Prova Ny Teknik – 99 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ chalmers premium in-vitro-kött nyheter
ELBILAR Här är Porsches mål: Ska göra nya batterier av gamla Tyska Porsche har startat ett pilotprojekt för att vaska fram dyrbara råvaror ur uttjänta elbilsbatterier – och bygga nya med de återvunna materialen.
FORDON Kartellbildning: Miljardböter för biltillverkare – Volvo Cars straffas EU har utfärdat böter på sammanlagt 458 miljoner euro, motsvarande omkring 4,9 miljarder kronor, till 15 fordonstillverkare och branschens arbetsgivarorganisation (ACEA) för att ha ingått i en kartell.