Premium

Då når det odlade köttet din tallrik

Kött framställt helt utan slakt ska snart finnas på marknaden, lovar flera företag. Men tekniken är fortfarande svår, dyr och resurskrävande. Kan det odlade köttet verkligen bli den räddare i nöden som många hoppas på?

Publicerad

Året är 2025, du står vid köttdisken och väger mellan två bitar. De ser likadana ut, de smakar på samma sätt, har samma konsistens och kostar lika mycket. Den enda skillnaden är att den ena biten kommer från ett slaktat djur och den andra har odlats fram i en stor bioreaktor. Vilken väljer du?

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här