1 Se skräcken i vitögat. Det är naturligt att känna sig osäker i en ny roll, inte minst när det gäller att leda dem som kan mer än du. Men du måste fråga dig själv vad grunden till din rädsla är. Det är farligt att försöka sopa tvivlen på sig själv under mattan. Osäkerhet skickar ut signaler som gör dig sårbar.
2 Be om råd. Att prata med andra som har varit med om liknande utmaningar får dig att känna dig mindre ensam. De kan också ge dig tips och råd.
3 Ta reda på varför du blev befordrad. Inte för att fiska beröm, utan för att få hjälp att se vilka styrkor du har och kan utveckla.
4 Lär dig. Lärande är ömsesidigt; det är inte som förr när chefen var läraren och medarbetarna skulle göra som de blev tillsagda. Berätta att du vill sätta dig in i vad folk gör, att "skugga" en medarbetare kan vara en bra metod att få insikter.
5 Konfrontera kritikerna. Ta tjuren vid hornen om du blir öppet kritiserad eller hör rykten. Försök inte försvara ditt ego. Närma i stället kritikern med nyfikenhet och fråga vad du kan göra för vederbörande. Det hela går ju trots allt ut på att ni ska kunna arbeta tillsammans.
6 Ge och ta emot feedback. Välj områden där du är auktoriteten som chef, ge dig inte på att kommentera saker du inte förstår dig på. Visa att du själv är öppen för feedback. Det är på det här viset alla utvecklas.
7 Bidra. Du ska stå för det bredare perspektivet. Visa att du vill hjälpa medarbetarna att utvecklas.
8 Ge medarbetarna svängrum. Din viktigaste uppgift nu är inte att vara den smartaste utan att stå tillbaka och skapa en atmosfär där medarbetarna kan blomma.
9 Haka inte upp dig på detaljer. Informera teamet om hur ofta du vill bli uppdaterad. Att peta för mycket i detaljer visar brist på förtroende och skapar osäkerhet. Kanske finns det ett skäl till att du petar - förklara då varför.
10 Var lagom självsäker. Om du verkar alltför säker riskerar du att utstråla arrogans. Det är inte förtroendeingivande. Samma gäller att verka livrädd. Det gör dig inte trovärdig.