INNOVATION

Så ska vi frestas att äta gräshoppsfärs: ”Finns absolut en äckelfaktor hos vissa”

På företaget Tebrito i Orsa skördas mjölmask för matproduktion. Mjölmaskarna, som egentligen är larver och ett förstadium till mjölbaggar, har blivit så populära att företaget nu ska expandera.

Syrsknäcke, gräshoppsfärs och torkad mjölmask. Om vi oftare satte tänderna i insekter skulle det gynna både oss och planeten, enligt experter.
– Det är supergott och perfekt att ta en näve innan lunch, säger mjölmaskentusiasten Nils Österström.

Publicerad

Från ägg till mogen mjölmask tar det tio veckor. Därefter försätts maskarna i dvala och ångas till döds. Som sista steg torkas eller fryses de för att säljas vidare och bli mat.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här