INNOVATION Först i Sverige att odla kött – färs växer fram i bioreaktorer I tankar på 10 000 liter vill det svenska uppstartsbolaget odla kött. Med ny reningsprocess och en särskild buljong vill de sänka kostnaderna och ta fram en klimatvänlig köttfärs. Bill Burrau reporter Publicerad 23 feb 2024 kl 06.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ in-vitro-kött odlat kött mat topp innovation kött startup
ENERGI Efter nära 50 år – nu startar bygget av slutförvaret av använt kärnbränsle Flera miljoner kubikmeter berg ska tas ut. Där ska bli plats för slutförvaring av använt kärnbränsle från de svenska kärnkraftverken, 500 meter under markytan.
ENERGI Risk för produktionsstopp hos Northvolt – akut behov av material Brist på katodmaterial hotar produktionen i Skellefteå redan nästa vecka.