INNOVATION Först i Sverige att odla kött – färs växer fram i bioreaktorer I tankar på 10 000 liter vill det svenska uppstartsbolaget odla kött. Med ny reningsprocess och en särskild buljong vill de sänka kostnaderna och ta fram en klimatvänlig köttfärs. Bill Burrau reporter Publicerad 23 feb 2024 kl 06.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ in-vitro-kött odlat kött mat topp innovation kött startup ✉️ Språk- eller faktafel i texten? Skriv och berätta.
TECH Sonos uppges skrota satsning på videoströmningsspelare Högtalarspecialisten omprioriterar och skrotar projektet Pinewood.
ENERGI Hitachi Energy bygger ut fabriken – ökar kapaciteten för HVDC-tester Kraftteknikjätten Hitachi Energy står för hälften av världens HVDC-projekt. Nu utökas kapaciteten för att testa styrsystem. Bolaget investerar 700 miljoner kronor i en utbyggnad av fabriken i Ludvika.