INNOVATION

Först i Sverige att odla kött – färs växer fram i bioreaktorer

I tankar på 10 000 liter vill det svenska uppstartsbolaget odla kött. Med ny reningsprocess och en särskild buljong vill de sänka kostnaderna och ta fram en klimatvänlig köttfärs.

Publicerad

En bit skinka på frukostmackan, en kokt i bröd eller en flintastek smått bränd från grillen. I Sverige äter vi i genomsnitt drygt 80 kg kött per person om året, en vana som för många kan vara svår att ändra på trots den klimatpåverkan industrin har.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här