INNOVATION

Forskarnas upptäckt ger nyttigare och mer hållbar choklad

Schweiziska forskare har laborerat fram en ny typ av choklad där en större del av kakaofrukten används. Arkivbild.

Kakao blir allt dyrare men nu har schweiziska forskare klurat ut ett sätt att ta tillvara på mer av varje kakaoböna. På kuppen blir chokladen nyttigare.

Publicerad Senast uppdaterad

Choklad framställs genom att kakaobönan efter att den rostats mals ner till en kakaomassa. Massan består av kakaofett och själva kakaon som sedan blandas med socker och mjölk beroende på vilken typ av choklad tillverkaren vill ha.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här