INNOVATION Forskare har lyckats odla kaffe i labb: ”Hoppas det här kan vara lösningen” När kaffecellerna har skördats, torkats och rostats kan de användas som vanligt bryggkaffe enligt forskarna. Vesa Kippola/VTT/TT Genom att odla kaffe i labbmiljö vill finländska forskare göra drycken mer etisk och klimatvänlig. TT Publicerad 16 jan 2024 kl 07.40 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons – Den globala kaffeindustrin är förknippad med många problem och vi hoppas att detta kan vara en del av lösningen på ett mer hållbart kaffe, säger forskaren Heiko Rischer. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ kaffe forskning innovation
ENERGI E-bränslebolaget tar in en halv miljard: ”Stärker vår kapacitet” Projektören Liquid Wind tar in en halv miljard kronor i vad bolaget beskriver som ”en av de största finansieringsrundorna i Europa för elektrobränslen i år”.
ELBILAR Hyundais nya elbil – 7 sitsig med 60 mils räckvidd Sugen på en sjustisig familjebil? Nu har Hyundai lanserat Ioniq 9, och på pappret är trumfkorten utrymmen, laddprestanda och 60 mils räckvidd.