INNOVATION

Astra Zeneca gör miljardsatsning i Södertälje

Astra Zeneca bygger ut sin verksamhet i Södertälje. Arkivbild.

Läkemedelsföretaget Astra Zeneca ska göra en tilläggsinvestering på nästan 1,5 miljarder kronor vid företagets anläggning för biologiska läkemedel i Södertälje.

Publicerad Senast uppdaterad

Satsningen är den största enskilda investeringen för företaget sedan 2021, och innebär en utbyggnad på 2 700 kvadratmeter, skriver Astra Zeneca.

– Vi är glada över denna investering i Södertälje, som visar på Astra Zenecas engagemang för innovation och tillverkning av biologiska läkemedel i Sverige, säger Per Alfredsson, vd för Astra Zeneca AB och vice vd för Global Biologics Operations i ett pressmeddelande.

Investeringen omfattar installation av ny utrustning för att fylla biologiska läkemedel i förfyllda sprutor. Miljardsatsningen öppnar upp för nya arbetstillfällen.

– Den planerade utbyggnaden kommer att förstärka vår möjlighet att leverera högkvalitativa, livsförändrande läkemedel till patienter över hela världen. Det är också ett uttryck för det förtroende vi har för den kompetens och potential som finns i regionen, säger Alfredsson.