Hållbar industri

Spendrups bryggeri drivs med rester från öl

Spendrups anläggning i Grängesberg är den enda i landet som används för förbränning av bryggresten drav. Foto: Jörgen Appelgren
Hans Lindgren Foto: Linnéa Pontvik Ekeroth / Spendrups

En ny förbränningsanläggning gör att Spendrups kan driva produktionen i Grängesberg med hjälp av bryggrester – och på så sätt skära 24 miljoner i oljekostnader per år.

Publicerad

Spendrups bryggeri i Grängesberg har en helt ny, specialbyggd anläggning för att elda drav, en restprodukt från ölbryggningen.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här