Industri

Livsmedelsföretagen: Långt under potentiellt skadlig nivå

I ett pressmeddelande påpekar Livsmedelsföretagen att halterna bisfenol A som Svenska Dagbladets journalister fick i sig ligger långt under gränsvärdet.

Publicerad

-Trots att ett antal SvD-journalister har ansträngt sig för att få i sig så mycket bisfenol A som möjligt från mat på konservburk ligger mängden bisfenol A de fått i sig långt under den nivå som livsmedelsmyndigheterna bedömer som potentiellt skadlig, säger Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här