Energi

Vakuum i kylen håller maten fräsch

Kylskåpet KG38QAL30 är 1,9 meter högt och indelat i tre avdelningar.. Foto: Siemens

Vid temperaturer strax över nollsträcket och vakuummiljö ska matvaror klara sig fem gånger längre i kylskåpet.

Publicerad

Siemens presenterar på elektronikmässan IFA i Berlin kyl-fryskombination för hushållen som ska behålla fräschören hos livsmedel upp till fem gånger längre än vanliga kylskåp. Genom att hålla temperaturen strax över 0 °C och syreatmosfären låg minskar risken att mögel utvecklas, och vitaminer och näringsämnen håller sig längre.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här