Energi

Hjärtligt och energisnålt i godisfabriken

Mätningar visar att de största energibesparingarna fanns i momenten när godismassan värms, stelnar och torkas med hjälp av ånga. Foto: Colourbox

För gottegrisar väntar snålare tider. Godisproducenten Aroma har inför Alla hjärtans dag tagit upp jakten på, inte sockertroll, men väl energitjuvar.

Publicerad

På konfektyrfabriken Aroma i södra Stockholm har aktiviteten varit febril inför dagens kärleksfyllda högtidsdag. Här tillverkas bland annat sega råttor, och inte minst geléhjärtan till firare av Alla hjärtans dag.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här