Energi Fånga fisken hemma i köket I ett 500-liters akvarium simmar middagsfisken runt. Här i köket som byggts upp vid KTH i Haninge. Foto: Marie Gullew Forskarna har skapat ett hem där de odlar grönsaker och kryddväxter. Foto: Marie Gullew KTH Annika Carlsson Kanyama. Foto: KTH Håva upp middagsabborren ur akvariet och plocka salladen från köksväggen. Forskare vid KTH tar begreppet närodlat till en ny nivå. Ulla Karlsson-Ottosson Publicerad 6 nov 2013 kl 00.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons I akvariet simmar 40 fiskar av den abborreliknande arten Tilapia. Men de får inte växa färdigt. När de väger runt 600 gram ska de håvas upp för att hamna på middagstallriken. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ växthusgas energi
ELBILAR Analys: Säker i krocktest – men Tesla toppar dödslista Tesla Model Y är en av de säkraste bilarna som någonsin krocktestats. Trots det toppar Tesla listan när det kommer till flest passagerardödsfall – det framgår i analys av dödsolyckor.
INDUSTRI Northvolt om ny finansiering: ”Förhandlingar pågår” Batteritillverkaren Northvolt har inte gett upp. Försöken att säkra ny finansiering pågår ännu, enligt presschefen Erik Zsiga.