Innovation

Hjärnvågor avslöjar hur restaurangbesökare upplever färger

Foto: SCA/ Tork
Foto: SCA / Tork
Foto: SCA / Tork

Du blir pigg av gult och avslappnad av grönt. Allt enligt ett nytt försök som undersökt hur restauranggäster reagerade på olika färger.

Publicerad

Sexton personer fick äta en kaka och dricka ett glas färgat vatten i åtta olika små bås som alla var målade med varsin färg. Under tiden mättes deras hjärnvågor och puls. Dessutom fick de svara på frågor om hur de uppfattade den enfärgade måltiden.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här