Innovation Hjärnvågor avslöjar hur restaurangbesökare upplever färger Foto: SCA/ Tork Foto: SCA / Tork Foto: SCA / Tork Du blir pigg av gult och avslappnad av grönt. Allt enligt ett nytt försök som undersökt hur restauranggäster reagerade på olika färger. Torill Kornfeldt Publicerad 17 mar 2016 kl 09.40 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Sexton personer fick äta en kaka och dricka ett glas färgat vatten i åtta olika små bås som alla var målade med varsin färg. Under tiden mättes deras hjärnvågor och puls. Dessutom fick de svara på frågor om hur de uppfattade den enfärgade måltiden. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ färg nyheter mat innovation
ELBILAR Test: ”Kia EV3 är en värdig utmanare till Volvo EX30” Kia menar att deras EV3 är en ”äkta mass-elbil”. Har man slagit huvudet på spiken?
elbilar Biltillverkaren visar upp pilotfabrik – solid state-batterier ska dubbla räckvidd Batterier med fastfaselektrolyt kommer att ge Hondas elbilar dubbel räckvidd mot slutet av detta årtionde, hoppas den japanska biltillverkaren som nu visar upp sin pilotfabrik.